Buiten

Wat is de zomer toch een heerlijke tijd. Lekker veel buiten op blote voeten ontdekken, ervaren en beleven in de tuin of op “Het strand zonder zee” zoals mijn Pollewoppers het Cadettenkamp noemen. Heerlijk in bomen klimmen, voetballen, kuilen graven of zandtaartjes maken.
In de zomer zoeken we niet alleen beestjes in de tuin en in het bos maar gaan we ook met de schepnetjes op pad om te ontdekken wat er voor beestjes in het water zitten. En we gaan natuurlijk weer op kikkersafari in onze favoriete kikkerpoel in het bos.

Seizoenstafel

De Seizoenstafel tafel is veranderd in een echt strand en zo gaan we samen op ontdekkingstocht op het Pollewop strand en leren we spelenderwijs alles over het leven in de zee en de verborgen schatten op het strand. En de strandschatten die gevonden zijn op het Pollewop strand bewaren we natuurlijk in mooie, zelfgemaakte stolpen.

We spelen het Pollewop strandschatten spel waarbij de Pollewoppers de juiste strandschat bij het fotokaartje moeten zoeken. Of maken we muziek door te schudden met een potje vol schelpjes

Ontdekken

We kliederen lekker met water onder het grote schaduwdoek wat in de achtertuin hangt. De Pollewoppers kunnen zelf water pompen uit de Pollewop regenton en zo ontstaat er volop waterpret op de ontdektafel, de houten watergoten en worden er heerlijke heksensoepjes bereid in de modderkeuken.

Ook de ijsblokjes op de ontdektafel waar tussen het blauw gekleurd water schelpjes en zeediertjes verstopt zijn zorgen voor volop verwondering en ontdekking als ze langzaam smelten.

In de Pollewop wasstraat worden de modderige auto’s zorgvuldig gewassen met sop van scheerschuim.

We ontdekken de eerste rijpe vruchten in het Pollewop moestuintje en vol verwondering oogsten we zorgvuldig de eerste aardbeien, frambozen, tomaten en komkommers. Langzaam rijpen er steeds meer vruchten maar leren we ook omgaan met teleurstellingen als er vruchten zijn die niet goed tot ontwikkeling komen.

Kijk voor meer leuke Pollewop avonturen eens op de Facebook of Instagram pagina van Kinderopvang Pollewop

 

Klimmen en klauteren op en top pollewop kinderopvang Pollewop Teteringen
Ontdekken op en top pollewop kinderopvang Pollewop Teteringen