Pollewop Polonaise

Alaaaaf!!! Het is weer Carnaval bij Pollewop! Van oorsprong het uitbundige verkleedfeest voor de vastentijd, waarmee we boze geesten wegjagen zodat de natuur tot leven kan komen. Voor kinderen is Carnaval vandaag de dag een heerlijk feest om in de huid van iemand anders te kruipen waarbij gefeest, gezongen en gedanst mag worden. Als ze het leuk vinden mogen mijn Pollewoppers verkleed komen maar ook bij Pollewop staat een grote verkleedmand waaruit ze iedere keer weer opnieuw kunnen kiezen welke verkleedkleren ze aantrekken. En in onze mooiste verkleedkleren dansen we de Pollewop Polonaise.

Verteltafel

Op de verteltafel staat Carnaval der dieren.
We gaan mee op de magische reis van twee broers en beleven bijzondere avonturen in een wereld vol muziek en verschillende dieren.  Het carnaval komt tot leven door op de muzieknoten te drukken. We horen bij ieder dier een fragment, afkomstig uit het muziekstuk van Camille Saint-Saëns. Door de muziekinstrumenten van Safari Toobs mee te nemen in het verhaal leren mijn Pollewoppers spelenderwijs muziek en muziekinstrumenten herkennen. En ook de Schleich dieren mogen bij dit verhaal zeker niet ontbreken

 

VerteltafeL Carnaval bij Kinderopvang Pollewop

Verwondering

Tijdens de drukke tijd van Carnaval hebben we extra veel aandacht voor sensomotorisch spel om te ontprikkelen.
We beleven eindeloos veel spelplezier met een bak vol confetti, clownsneuzen, pompommetjes, gekleurde wc rolletjes en een omgekeerde plastic fles.
We hebben BallenPret met een bak vol gelballetjes. Voelen, ontdekken, ervaren, beleven en sorteren. Maar ook de verschillende soorten magneten zorgen steeds weer opnieuw voor verwondering. Al deze materialen voelen en ruiken anders waardoor het heerlijk rustgevend is om mee te spelen. Het voelen, proberen, ervaren en ontdekken is niet alleen goed voor de zintuiglijke ontwikkeling maar ook voor de fijne motoriek, rekenkundig inzicht, fantasiespel, creativiteit en het rollenspel.
Op de lichttafel spelen we met verschillende materialen in de kleuren van Carnaval. En ontdekken we wat licht kan doen met verschillende soorten voorwerpen.

Kijk voor meer leuke Pollewop avonturen eens op de Facebook of Instagram pagina van Kinderopvang Pollewop

Confetti Pret bij Kinderopvang Pollewop
Magneet Pret bij Kinderopvang Pollewop
Carnaval bij Kinderopvang Pollewop