Op kikkerdril safari

We hebben onze laarsjes weer aangetrokken en zijn met een schepnetje op zoek gegaan naar kikkerdril. Door echte kikkerdril in een aquarium tot ontwikkeling te laten komen beleven we bij Pollewop van dichtbij het proces van kikkerdril tot kikkers.

Van kikkerdril tot kikkers

Vol bewondering ontdekken de Pollewoppers dat er hele kleine kikkervisjes uit de kikkerdril zijn gekomen. En met héél veel geduld en door ze iedere dag een beetje komkommer en visvoer te geven zien we de kikkervisjes langzaam steeds groter worden en zich ontwikkelen tot echte kikkers. Dan is het tijd om onze laarsjes aan te trekken en de kleine kikkers weer terug te brengen naar de sloot. Heel voorzichtig en vol aandacht laten de Pollewoppers de kikkers uit de onderzoeksbak glijden en zien we hoe de kikkers allemaal hun eigen weg gaan in de grote sloot.

Spelenderwijs leren

Natuurlijk hebben we ook verschillende activiteiten die met het thema kikkers te maken hebben.

Omdat we respect hebben voor de natuur maar wel willen beleven hoe kikkerdril nu voelt maken we nep kikkerdril door chiazaad in water te laten weken. Deze klomp voelt en ziet er hetzelfde uit als echte kikkerdril en dat vinden sommige Pollewoppers best spannend!

De levenscyclus van de kikker leren de Pollewoppers spelenderwijs door het maken van de kikker puzzels. Ook oefenen we de levenscyclus door de kaartjes in de juiste volgorde te leggen en daarbij de juiste fase van de kunststof kikker(visjes) erbij te zoeken.

Ook vangen we met schepnetjes de plastic kikkers die in een grote zinken teil vol water liggen. In het begin is het voor de Pollewoppers nog lastig maar al snel vangen ze de ene kikker na de andere.

Natuurlijk hebben we een hele mooie Pollewop vijver vol nepkikkers, nepkikkerdril en nepkikkervisjes waarmee de fantasie en de sensomotoriek van de Pollewoppers spelenderwijs gestimuleerd wordt. Tijdens het spelen beleven de Pollewop kikkers  de mooiste avonturen.

We zingen een liedje over kikkertjes en tijdens het voorlezen luisteren de Pollewoppers ademloos naar de spannende avonturen van “Dikkie donkerkopje wordt groot”.