Sinterklaas

Natuurlijk is de stoomboot ook bij Pollewop aangekomen en in het Pollewop Pietenhuis oefenen de Pollewop Pietjes met het vullen van klompjes, het gooien van pakjes in de schoorsteen, het klimmen op de daken, van het ene dak naar het andere dak springen en hoe ze door de schoorsteen moeten kruipen. Ook leren de Pollewoppers hoe ze pepernoten moeten bakken. Dat is voor de kleine Pollewoppertjes nog best moeilijk maar gelukkig helpen de oudere Pollewop Pieten dan een handje.

Het is een vrolijke boel als de Pollewop Pietjes vrolijk op en neer springen tijdens de Pietendans en het bewegingsspelletje ‘Pakjes Piet loopt op het dak”.

Na al deze Pietenkunstjes krijgen ze dan een echt Pietendiploma en heeft SinterPollewop er weer een heel hoop Pietjes bij.

Seizoenstafel

We verwonderen ons iedere dag opnieuw aan de seizoenstafel waar zoveel te ontdekken is.

We verven mooie houten klompjes en als de prachtig versierde klompjes klaar zijn stoppen we er hooi en een wortel in voor O zo snel en hopen we dat Sinterklaas de Pollewoppers ook dit jaar niet vergeet.

Ook lezen we gezellig uit Sinterklaas boekjes, zingen we Sinterklaasliedjes met babygebaren, doen we Pieten memorie of het pepernotenspel en maken we de mooiste knutsels. En genieten we natuurlijk van kabouterkoffie met de zelfgebakken kruidnoten of Pietenkoekjes.

Sinterklaas bij Pollewop seizoenstafel

Sensorisch spel

En tussen alle Sinterklaas drukte door ontprikkelen we niet alleen tijdens onze bosavonturen maar ook door sensorisch spel. Met de speciale Sinterklaas spel opzet spelen we met gekleurde rijst, zachte veertjes, pepernoten van brooddeeg, jute zakjes en de houten materialen van Grimms. Al deze materialen voelen en ruiken anders waardoor het kalmeert en rustgevend is om mee te spelen. Het voelen, proberen, ervaren en ontdekken is niet alleen goed voor de zintuigelijke ontwikkelen maar ook voor de fijne motoriek, rekenkundig inzicht, fantasiespel en het rollenspel en zo leren mijn Pollewoppers spelenderwijs een heel hoop van de Pollewop spelopzetten.

Ik wens jullie allemaal een hele mooie Sinterklaastijd met veel liefde en aandacht voor elkaar.

Kijk voor meer leuke Pollewop avonturen eens op de Facebook of Instagram pagina van Kinderopvang Pollewop

Sinterklaas bij Pollewop: Pollewop Pietje
Sinterklaas bij Pollewop: Klompjes vullen
Sinterklaas bij Pollewop: Pakjes in de schoorsteen gooien