Advent

Nu de donkere dagen voor Kerst zijn aangebroken maken we het bij Pollewop extra gezellig! Tijdens de adventsperiode steken we vier weken lang iedere week een kaarsje extra aan terwijl we zachtjes Adventsliedjes zingen en ontdekken we iedere dag weer vol verwondering welk steentje er in de walnoot van het Adventstuintje zit. Op deze manier leven we samen toe naar kerst.

 

Ontdektafel

De Pollewop ontdektafel vullen we met boekweit, verschillende open einde materialen en de prachtige handgemaakte kerstfiguren. Al deze materialen voelen en ruiken anders waardoor het rustgevend is om mee te spelen. Het voelen, proberen, ervaren en ontdekken is niet alleen goed voor de zintuiglijke ontwikkeling maar ook voor de fijne motoriek, rekenkundig inzicht, fantasiespel, creativiteit en het rollenspel. Ook leren mijn Pollewoppers op deze manier spelenderwijs het kerstverhaal.

Kerst bij Pollewop - sensomotorische kerstballen

Verwondering

De doorzichtige kerstballen die gevuld zijn met verschillende materialen zorgen voor  volop ontdekking, verwondering en verbazing. Ook het schilderen met verschillende soorten (dennen)takken zorgt voor verwondering, ontdekking en creativiteit. De zelfgemaakte vilten Pollewop kerstboom wordt eindeloos  met vilten kerstballen versierd waardoor de mooiste creaties ontstaan en van dennenappels en vilten balletjes maken we vrolijke Pollewop kerstbomen.

Kerst

Op de laatste opvang dag voor Kerstmis leggen heel voorzichtig kindje Jezus in het zelfgemaakte kerststalletje. En wensen we iedereen hele liefdevolle en fijne Kerstdagen.

Kijk voor meer leuke Pollewop avonturen eens op de Facebook of Instagram pagina van Kinderopvang Pollewop

Kerst bij Pollewop - Kerststal
Kerst bij Pollewop vilten kerstboom