Op Herfstsafari

Heerlijk!!! Het is weer herfst!!! En dus gaan we veel naar het bos om met een vergrootglas naar kriebelbeestjes te zoeken, stappen we met onze regenlaarsjes in de modder(plassen) en rennen we door de bladeren. Soms zijn we heel stil zodat we misschien wel bosdieren horen of zien. En we gaan op herfstsafari! Met de speciaal voor Pollewop gemaakte houten natuurzoekers speuren we naar de mooiste herfstschatten. Wie heeft de gevonden bosschat op zijn natuurzoeker staan en mag deze met een krijtje doorkrassen? En natuurlijk verzamelen we ondertussen de allermooiste herfstschatten in een mandje om mee te knutselen en te spelen.

Herfstschatten

Na onze bosavonturen drinken we lekker warme kabouterkoffie (opgeschuimde melk), lezen echte herfstboekjes,  zingen we liedjes over een kaboutertje, een egeltje die overdag slaapt, een kriebelspinnetje, een appeltje en over de blaadjes van de herfst. En natuurlijk maken de mooiste knutselwerkjes en prachtige kaboutertuintjes met onze zelf gevonden herfstschatten. En ook binnen hebben we genoeg uitdaging met mooie (zelfgemaakte) spelmaterialen waar alle Pollewoppers hun eigen fantasie in kwijt kunnen. Of we trekken onze kookschorten aan en maken we heerlijke appeltjesmoes, pompoensoep of herfstbroodjes.

Seizoenstafel herfst

Seizoenstafel

We ontdekken welke bosdieren en herfstschatten er op de seizoenstafel staan en zo leren we spelenderwijs van alles over de natuur in de herfst. Maar het is natuurlijk ook super leuk om deze dieren na te doen en dus graven we als een mol, verzamelen nootjes als een eekhoorn, proeven we kleine hapjes als een muisje, kijken we als bosuilen, huppelen we als konijntjes, slapen als een egeltje en bouwen we als een bever

Verwondering

We bewonderen de zonnebloemen in het Pollewop moestuintje die nu langzaam aan het verdorren zijn en waar de zonnebloempitjes nu zichtbaar worden. De Pollewoppers helpen met de zonnebloempitjes uit de bloem te pulken zodat we er mee kunnen knutselen en straks in het voorjaar de pitjes weer in de grond kunnen stoppen.

Kijk voor meer leuke Pollewop avonturen eens op de Facebook of Instagram pagina van Kinderopvang Pollewop

Herfst bij Pollewop: Op herfstsafari
Herfst zonnebloemenpitjes verzamelen
Herfst bij Pollewop Ontdekken in het bos