Mijn visie

Wat zou het fijn zijn als alle kinderen kunnen opgroeien in een veilige, warme omgeving met mooie materialen en veel liefdevolle aandacht. En dat ze de kans krijgen zich in hun eigen tempo te ontwikkelen en spelenderwijs te leren.

Als moeder en gastouder zorg ik ervoor dat dit bij mij op een veilige manier kan. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zelfstandig leren ontdekken en spelen. Door op een positieve manier te stimuleren en te begeleiden krijgen de kinderen zelfvertrouwen en groeien ze zienderogen.

Binnen de opvang is er zoveel mogelijk stabiliteit en aandacht voor het individuele kind. Er wordt gekeken naar wat een kind nodig heeft en daarop ingespeeld.

Maar het allerbelangrijkste bij Kinderopvang Pollewop blijft dat de kindjes met veel plezier komen spelen, zich veilig en vertrouwd voelen en vooral zichzelf kunnen zijn! En dat de ouders hun kostbaarste bezit met een gerust hart bij mij achterlaten.

De praktijk

 • Een warme omgeving met natuurlijke materialen, houten en open einde speelgoed voor alle leeftijden en ontwikkelingsfasen.
 • Een kindvriendelijke tuin met veel verschillende speelmogelijkheden en eetbare planten. In het voorjaar zaaien we altijd nieuwe eetbare plantjes die we daarna samen proeven en opeten. En in het najaar maken we appeltjesmoes en pompoensoep.
 • Zowel binnen als buiten staat natuurbeleving centraal. Zo volgen we ieder jaar de levenscyclus van verschillende beestjes met echte vlinder-, lieveheersbeestjes- broedeitjes of kikkerdril en maken de ModderKoks de heerlijkste gerechten in de Pollewop Modderkeuken. We ontdekken en spelen veel met de materialen die natuur te bieden heeft en mogen daarbij vies worden.
 • Gevarieerd spelaanbod met veel aandacht voor de sensomotorische ontwikkeling.
 • Veel verschillende activiteiten zoals met de bakfiets op stap, wandelen, naar het bos, Het Cadettenkamp of beestjes vangen in de Waterdonken. We zijn creatief en ravotten veel. Zingen en lezen doen we iedere dag.
 • Door het spelenderwijs werken met thema’s en de seizoenen leren en ontdekken de kinderen op een vrijblijvende en natuurlijke manier.
 • Een dagindeling met veel regelmaat maar die is aangepast aan het ritme van de kinderen. Alle kinderen hebben hun eigen slaapkamer, bedje en babyfoon zodat ze ongestoord kunnen slapen op het moment dat ze er aan toe zijn.
 • Slaapcomfort maar ook veiligheid vinden we heel erg belangrijk. Daarom slapen alle kinderen in een goedgekeurd ledikant voorzien van Aerosleep matras, Aerosleep matrasdekje en speciale Aerosleep hoeslakentjes. En slapen alle kinderen in een goed passende babyslaapzak aangepast aan het seizoen en de leeftijd.
 • De allerkleinste Pollewoppers kunnen heerlijk uitrusten en/of slapen in een babyhangmatje van organisch katoen, dat zowel binnen als buiten onder de overkapping gehangen kan worden. Indien baby’s het fijn vinden kunnen ze ook gedragen worden in een tricot-slen van Babylonia.
 • Door het gebruik van babygebaren kunnen hele jonge kinderen zich al duidelijk maken voordat ze kunnen praten. Dit geeft een kind rust, zelfvertrouwen en versnelt de ontwikkeling van de gesproken taal.
 • Aandacht voor voeding door veel biologische en verse producten te gebruiken. We vermijden kunstmatige zoetstoffen en kleur- geur- en smaakstoffen en eten we zoveel mogelijk suikervrij. We drinken water, thee en (plantaardige) melk. Kinderen die na 17.00 uur worden opgehaald eten gezamenlijk een vers bereide, gezonde, warme maaltijd. Bij Pollewop zijn we tevens gespecialiseerd in gluten,- zuivel,- en sojavrije voeding zonder meuk. Maar ook voeding voor andere allergieën, intoleranties of (geloofs)overtuigingen zijn bespreekbaar
 • Naast het persoonlijk contact werk ik met een heen en weer boekje. In dit boekje schrijf ik iedere keer als een gastkindje bij mij is geweest hoe het gegaan is en wat we allemaal gedaan hebben. Ook de ouders mogen erin schrijven wat zij belangrijk vinden. Vragen, opmerkingen of zomaar wat zij allemaal hebben meegemaakt of hoe het met hun kindje gaat.