Winter bij Pollewop!

Buiten ligt er helaas geen sneeuw maar gelukkig ligt er in het huisje van Kiki  wel een dikke laag. Met Kiki op de slee hebben de Pollewoppers ook binnen veel sneeuwpret.

En zo leren we spelenderwijs alles over de winter zoals welke dieren er een witte vacht hebben en goed tegen de kou kunnen. Maar ook waarom de vogeltjes extra voer moeten hebben en hoe de Pollewoppers de vogeltjes kunnen helpen. En waarom ijs en sneeuw smelt als we het mee naar binnen nemen.

Om de sensomotoriek te stimuleren hebben we ook dit jaar weer Antarctica Pret bij Pollewop! Eindeloos veel spelplezier op de Zuidpool met een ijszee van koude, blauwe gelei, sneeuw van zachte slagroom en ijsbergen van lego. Samen met de pooldieren van Schleich ontstaan er de leukste Pollewop avonturen.

En hebben we natuurlijk weer WinterWaterPret! Ontdekken, ervaren, beleven en volop verwondering met een bak water vol pompommetjes, blauwe ijsklontjes, glitter sneeuwsterren, playmais en een grote sneeuwster van fiberfill. De Pollewoppers ervaren dat het water eerst helder en warm is en dat de ijsblokjes koud en glibberig zijn. Als de ijsblokjes smelten ontdekken ze dat het water in het bakje langzaam steeds kouder en blauwer wordt. Ook de materialen zorgen voor verwondering. Zo lossen de stukjes playmais langzaam op in het water en zijn ineens verdwenen, blijven de blauwe glitter sneeuwsterren drijven maar zakken de witte steeds naar beneden en zuigen de pompommetjes en de grote sneeuwster water op die je dan weer kunt uitknijpen.

De Pollewoppers maken de mooiste bouwwerken van gekleurde ijsblokjes en als er buiten geen sneeuw valt dan maken we gewoon zelf sneeuw  met scheerschuim en bloem! Waar we dan volop mee ontdekken, ervaren en beleven. En in de zelfgemaakte sneeuw klei maken we pootafdrukken van de Schleich dieren.

En vanzelfsprekend maken we weer de ontzettend favoriete Pollewop bevroren dinosaurus eieren! Met pipetjes, warm water en veel geduld worden de eieren “uitgebroed” en kunnen de baby dino’s uit het gesmolten ijs worden gehaald.

Op de lichttafel ontdekken wat licht doet met verschillende materialen. Door te experimenteren met verschillende materialen worden nieuwe elementen zoals extra felle kleuren, schaduwen en contrast ontdekt waardoor het spel een andere beleving krijgt.

Ook in de winter gaan we zoveel naar buiten, ravotten in het bos of spelen in de tuin. Als het gesneeuwd heeft en Pollewop’s modderkeuken veranderd is in een echte sneeuwkeuken ontstaat er een heel ander spelplezier vol ontdekking, verwondering, fantasie en creativiteit .

En als het  weer niet meewerkt dan doen we  binnen we extra veel bewegingsspelletjes. Zo schaatsen we op een bekend kinderliedje de “Elfstedentocht” en doen we onderweg allerlei opdrachten. Of zijn we dwarrelende sneeuwvlokjes op muziek van Vivaldi.

Natuurlijk knutselen we weer een heleboel verschillende sneeuwpoppen, zingen we liedjes en lezen we prentenboeken over de winter.

En na het buitenspelen verwennen we ons met een heerlijke warme kabouterkoffie.