Zomer bij Pollewop!

Wat is de zomer toch een heerlijke tijd. Lekker veel buiten spelen in de tuin of op “Het strand zonder” zee zoals sommige Pollewoppers het Cadettenkamp noemen. Heerlijk in bomen klimmen, voetballen, kuilen graven of zandtaartjes maken.
In de zomer zoeken we niet alleen beestjes in de tuin en in het bos maar gaan we ook met de schepnetjes op pad om te ontdekken wat er voor beestjes in het water zitten.

De thematafel is veranderd in een echt strand en zo gaan we samen op ontdekkingstocht op het Pollewop strand en zo leren we spelenderwijs alles over het leven in de zee en de verborgen schatten op het strand. En de strandschatten die gevonden zijn op het Pollewop strand bewaren we natuurlijk in mooie, zelfgemaakte stolpen.

Als het een keer een dagje wat minder mooi weer is dan spelen we het Pollewop strandschatten spel waarbij de Pollewoppers de juiste strandschat bij het fotokaartje moeten zoeken. Of maken we muziek door te schudden met een potje vol schelpjes. En we knutselen natuurlijk een prachtige Pollewop zee en gebruiken daarbij verschillende materialen en technieken.

Als het heel erg warm weer is dan kliederen we lekker met water onder het grote schaduwdoek wat in de achtertuin hangt. De Pollewoppers kunnen zelf water pompen uit de Pollewop regenton en zo ontstaat er volop water pret in de modderkeuken en bij de houten watergoten. Ook de ijsblokjes waar tussen het blauw gekleurd water schelpjes en zeediertjes verstopt zijn zorgen voor volop verwondering en ontdekking als ze langzaam smelten.

Kijk voor de allerleukste Pollewop momenten ook eens op mijn Facebook of Instagram pagina