Herfst bij Pollewop!

Heerlijk!!! Het is weer herfst!!! En dus gaan we veel naar het bos om met een vergrootglas naar kriebelbeestjes te zoeken, stappen we met onze regenlaarsjes in de modder(plassen) en rennen we door de bladeren. Soms zijn we heel stil zodat we misschien wel bosdieren horen of zien. En we gaan op herfstsafari! Met de speciaal voor Pollewop gemaakte houten natuurzoekers speuren we naar de mooiste herfstschatten. Wie heeft de gevonden bosschat op zijn natuurzoeker staan en mag deze met een krijtje doorkrassen?

Als het regent blijven we lekker thuis , drinken we kabouterkoffie (opgeschuimde melk), lezen echte herfstboekjes,  zingen we liedjes over een kaboutertje, een egeltje die overdag slaapt, een kriebelspinnetje, een appeltje en over de blaadjes van de herfst. En natuurlijk maken de mooiste knutselwerkjes en prachtige kaboutertuintjes. En ook binnen hebben we genoeg uitdaging met mooie (zelfgemaakte) spelmaterialen waar alle Pollewoppers hun eigen fantasie in kwijt kunnen.

We ontdekken welke bosdieren er op de herfsttafel voorkomen en leren van alles over deze diertjes. Maar het is natuurlijk ook super leuk om deze dieren na te doen en dus graven we als een mol, verzamelen nootjes als een eekhoorn, proeven we kleine hapjes als een muisje, kijken we als bosuilen, huppelen we als konijntjes, slapen als een egeltje en bouwen we als een bever.

We bewonderen de zonnebloemen die nu langzaam aan het verdorren zijn en waar de zonnebloempitjes nu zichtbaar worden. De Pollewoppers helpen met de zonnebloempitjes uit de bloem te pulken zodat we er mee kunnen knutselen en straks in het voorjaar de pitjes weer in de grond kunnen stoppen.

Of we trekken onze kookschorten aan en maken we heerlijke appeltjesmoes, pompoensoep kaboutercakejes of broodjes.

Kijk voor de allerleukste Pollewop momentjes ook eens op onze facebook of instagram pagina!