Vlinders bij Pollewop!

Samen met Kiki volgen de Pollewoppers de komende weken van dichtbij levenscyclus van het koolwitje. Door echte vlindereitjes in een aquarium tot ontwikkeling te laten komen zien we van dichtbij hoe er hele kleine rupsjes uit de vlindereitjes kruipen. De rupsjes houden van verschillende koolsoorten en zo ontdekken we tot grote hilariteit van de Pollewoppers dat als de rupsen een andere koolsoort eten ook hun poepkleur verandert. Doordat de rupsen heel veel eten en dus ook heel veel poepen maken we de bak iedere dag heel voorzichtig schoon. Langzaam veranderen de kleine, bijna onzichtbare rupsen in hele grote, dikke rupsen die uiteindelijk gaan verpoppen. Als we goed kijken en veel geduld hebben hebben zien we de poppen af en toe bewegen. Vol bewondering zien we de koolwitjes uit hun poppen kruipen en als de vleugeltjes opgedroogd zijn en buiten de zon schijnt laten we de koolwitjes buiten weer vrij.

De levenscyclus van de vlinder leren de Pollewoppers ook spelenderwijs door het maken van de verschillende knutselwerkjes en ook oefenen we de levenscyclus door de kaartjes in de juiste volgorde te leggen en daarbij de juiste fase van de kunststof vlinders erbij te zoeken. Of puzzelen we de levenscyclus van de vlinder in de juiste volgorde.

Natuurlijk hebben we een hele mooie Pollewop bloemweide vol vlinders waarmee de fantasie en de sensomotoriek van de Pollewoppers spelenderwijs gestimuleerd wordt. Tijdens het spelen beleven de Pollewop vlinders beleven de mooiste avonturen.

Kijk voor de allerleukste Pollewop momenten ook eens op mijn Facebook of Instagram pagina