De Pollewop Moestuin

Nu de lente is begonnen kunnen we eindelijk beginnen met het zaaien van nieuwe groenten in het Pollewop moestuintje. Vol enthousiasme vullen de Pollewoppers de speciale potjes om zaadjes te kiemen met potgrond en worden er vol ijver gaatjes in de potgrond gemaakt voor de zaadjes.

Maar omdat het nog een beetje koud is buiten, laten we de zaadjes binnen ontkiemen voordat we ze buiten in het moestuintje planten.

Voor kleine kinderen duurt het ontkiemingproces soms wat te lang dus daarom zaaien we ook altijd tuinkers. Tuinkers ontkiemt altijd al na een paar dagen en is al na een week eetbaar. En stoppen we bonen in een glazen pot om goed te kunnen zien dat de worteltjes van de boon naar het water beneden in de pot groeien en het plantje naar boven naar het licht groeit.

Het boek “Het begint met een zaadje” laat ons op een hele leuke en eenvoudige manier zien hoe de verschillende soorten groenten, fruit en noten uitgroeien van zaadje tot plant.

In Pollewop tuin staan ook een aantal vaste eetbare planten en zo we volgen het proces van nog kale takken naar het moment dat de eerste vruchtjes verschijnen.

Nu maar hopen dat de zon veel schijnt en dat we over een tijdje heerlijke groenten uit het Pollewop moestuintje kunnen eten. Want dat is natuurlijk het aller-aller-leukste! Lekker snoepen van de druiven, aardbeitjes, framboosjes en hopelijk ook dit jaar weer van de zelf gezaaide worteltjes en tomaatjes en radijzen.